Tennisalbue/ golfalbue

En tennisalbue eller golfalbue

opstår ikke kun når man spiller tennis eller golf.

Kontakt mig

Hvad er tennisalbue?

De muskler, som strækker fingrene og håndleddet, udspringer fra et lille knoglefremspring på albuens yderside. Ved en tennisalbue har man smerter i dette område. Smerterne kan eventuelt stråle op i såvel overarmen som ned langs underarmens yderside.

Hvad er årsagen til en tennisalbue?

Lidelsen opstår sandsynligvis som følge af overbelastning af vævet i området.

Smerterne skyldes formentlig små bristninger i det bindevæv, der holder musklerne ned til knoglen. Vævet bliver irriteret, og der opstår en inflammation.

Tennisalbue rammer ikke kun tennisspillere, som netop anstrenger musklerne i dette område meget. Den kan ramme folk inden for andre idrætsgrene.eller erhverv. Hyppigst ses lidelsen hos personer, der i deres erhverv udfører gentagne ensformige bevægelser.

Man mener, at bevægelser der sker med bøjet albue samtidig med, at hånden griber hårdt fat om noget er særligt belastende. Det kan være en ketcher eller et stykke værktøj. 

Hvem bliver hyppigst rammt af en tennisalbue?

Lidelsen rammer hyppigst personer i 40-års-alderen og derover. Kvinder rammes oftere end mænd. Lidelsen går ofte spontant i ro, men hos nogle få kan smerterne blive kroniske.

Hvad kan du selv gøre?

  • Afkøling af området: Læg en pose is i et klæde og den kan lægges på 20 minutter ad gangen med en times pause indimellem

  • Hold armen i ro: og undgå bevægelser, der fremkalder smerte
  • Udspændingsøvelser
  • Støttebandage og Kineseo® tape: som støttebandage kan bruges en epicondylitspænde. Derudover er Kineseo® tape en god behandling til at afspænde underarmens muskulatur. 

Hvad er en golfalbue?

De muskler, som bøjer fingrene og håndleddet, udspringer fra et lille knoglefremspring på albuens inderside. Ved en golfalbue har man smerter i dette område. Smerterne kan eventuelt stråle op i såvel overarmen som ned langs underarmens inderside.

Hvad er årsagen for en golfalbue?

Overbelasting er årsagen til en golfalbue.

Smerterne er lokaliseret på indersiden af albuen og kan trække både ned i underarm og op i overarmen. Det kan betyde, at du får smerter, når du løfter, trækker, spiller golf eller løfter og hælder med en kande.

Lidelsen er ikke så almindelig som tennisalbue, og de fleste kommer sig uden mén.

Behandlingen svarer til behandlingen af tennisalbue.

 

Kom hurtigt tilbage til den hverdag, du brænder for!